“Pjesme štovanja i hvale” Anđelka Igreca u Varaždinu

U franjevačkoj crkvi sv. Ivana Krstitelja održana je u nedjelju, 5. studenoga, koncertna izvedba “Pjesama štovanja i hvale” varaždinskog skladatelja, dirigenta, orguljaša i našeg zborovođe mo. Anđelka Igreca. Zboru “Chorus angelicus” Varaždin pridružili su se i zbor “Via” Varaždin s voditeljem Lukom Šoparom te Varaždinski komorni orkestar. Posebno nam je zadovoljstvo što su u svoj raspored nastupa diljem Europe ovaj koncert uvrstili i “naši” solisti, sopranistica Tia Pikija i tenor Mislav Lucić.

Kao što predsjednica Zbora Mihajla Kovačević najavila na početku koncerta, dali smo sve od sebe da uz muziciranje publika doživi vapaj, nadanje, strepnju, tugu i radost, strah i vjeru, patnju i ljubav, blagoslov i milosrđe …emocije koje prožimaju i koje se isprepliću u kolopletu predivnih skladbi maestra Igreca. Uvijek nam je posebno zadovoljstvo i čast pjevati pod dirigentskom palicom našeg Maestra, a kada se njegovo dirigentsko stvaralaštvo preklopi sa skladateljskim, rezultat je duboki emocionalni i duhovni utisak na svakog izvođača i slušatelja.

U mnogobrojnoj publici koja je potpuno ispunila varaždinsku franjevačku crkvu bili su i generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije vlč. dr. sc. Krunoslav Novak te biskup varaždinski u miru mons. Josip Mrzljak. Srdačno se zahvaljujemo braći franjevcima i gvardijanu fra Draganu Grizelju na gostoprimstvu i pozdravnom govoru, Gabrielu Fabiću (Fabrielmedia) na fotografijama, Vladimiru Gotalu (Aulos) na audio-snimci te svim sponzorima i donatorima.

Posebno hvala našoj vjernoj publici koja nas je nagradila svojim dolaskom, neprestanom pozornošću, dugotrajnim pljeskom i oduševljenim komentarima nakon koncerta.

„Ovo je dan što ga Gospod učini,
Gospodnje to je djelo, čudo u našim očima.
Gospod je moja snaga i pjesma,
On je postao mojim Spasiteljem!“

Foto: Gabrijel Fabić/Fabrielmedia