Angelicusi u Radovanu

Na blagdan Cvjetnice, u večernjim satima, Crkva Majke Božje u Radovanu bila je prepuna publike svih generacija. Župljani župe svete Margarete iz Margečana sjedili su i stajali u predivnoj, toploj, gostoljubivoj i savršeno akustičnoj crkvi.

Na poziv župnika Alojzija Pakraca i voditeljice župnih zborova u Župi Margečan, Antonije Puček, varaždinski mješoviti pjevački zbor Chorus angelicus bio je razlog dolaska mnogobrojne publike u Radovansku crkvu.

Zbor se rado odaziva pozivima s područja Varaždinske biskupije jer njeguje izvođenje sakralne glazbe. Tako su i ovaj put izveli prigodan blagdanski program – Kyrie eleison, Crucifixus, Sanctus i Hosana in excelsis iz Bachove Mise u h-molu. Uz klavirsku pratnju voditelja zbora, maestra Anđelka Igreca, zbor je izveo i nekoliko pjesama s nosača zvuka Pjesme štovanja i hvale iz Igrecovog skladateljskog pera. Solisti u skladbama bili su: Dorotea Ilčić, Silvija Habunek i Antonija Puček (soprani) te Luka Šopar (bas).

Mali zboraši, Margaretine krijesnice, pod vodstvom Antonije Puček (članice Angelicusa) stali su uz iskusne zboraše kako bi svi skupa izveli već tradicionalnu Upravi korake moje – himnu Marijinih obroka i skladbu idealnu za zajedničko izvođenje više zborova. Tako su se ujedinili glasovi preslatkih predškolaca i studenata, srednjoškolaca i umirovljenika, profesora i njihovih učenika… Uz okrijepu i razgovor druženje se nastavilo u Župnom dvoru Radovanske crkve.

Hvala domaćinima i publici na gostoprimstvu!