G. F. Händel: oratorij “Juda Makabejac” – 25 godina zbora Chorus angelicus na Varaždinskim baroknim večerima

U nedjelju, 29. rujna, u varaždinskoj katedrali Uznesenja BDM na Nebo zbor Chorus angelicus izveo je Händelov oratorij “Juda Makabejac” na Varaždinskim baroknim večerima.
Izvedbom ovog oratorija zbor Chorus angelicus proslavio je 25 godina svog postojanja i rada, stoga nam je posebno drago da su u izvedbi sudjelovali i dugogodišnji prijatelji i podupiratelji zbora sopranistica Ivana Lazar i tenor Mislav Lucić te orkestar Capella Savaria čija suradnja sa Zborom u izvedbi Bachove Muke po Mateju je nagrađena nagradom Porin, ali i što su ostvarene nove suradnje s mezzosopranisticom Dianom Haller i basom Berislavom Puškarićem.
Izvedbom je ravnao osnivač i umjetnički voditelj Zbora, maestro Anđelko Igrec, koji je zaslužan za sve uspjehe i zajedništvo u 25 godina djelovanja Zbora jer svoj trud, entuzijazam i ljubav prema glazbi i ljudima prenosi na sve one koji imaju tu sreću da s njim surađuju.

Uz mo. Igreca, zahvaljujemo i njegovom asistentu Luki Šoparu koji je uvelike zaslužan za pripremljenost zbora i uspješnu izvedbu.
Veoma smo zahvalni našoj vjernoj publici koja je do posljednjeg mjesta ispunila varaždinsku katedralu i nagradila nas dugotrajnim pljeskom i stajaćim ovacijama.
Zahvaljujemo i Varaždinskim baroknim večerima na povjerenju, te svim prijateljima i podupirateljima koji su se kroz godine utkali u rad Zbora.
Na poseban su nam način u srcu svi Angelicusi koji su, iako ne pjevaju više s nama, ostavili dubok trag u našem Zboru i oblikovali ga u zajedništvu i umjetničkom stvaralaštvu koje se nastavlja.