Festival sv. Jeronima

Od 27. do 30. rujna u Župi svete Marije Magdalene u Štrigovi bit će održani „Dani svetog Jeronima“.

„Dani svetoga Jeronima“ osmišljeni su kao duhovni i kulturni program koji prethodi blagdanu svetog Jeronima, koji se već pet stoljeća posebno štuje u Štrigovi. U petak 27. rujna u12 sati u prostorima Državnoga arhiva za Međimurje bit će otvorena izložba „Bogu na svom jeziku: Baština rimske liturgije na crkvenoslavenskom jeziku i glagoljskom pismu“.

U nedjelju 29. rujna u 19 sati u crkvi svetog Jeronima bit će održan Festival svetog Jeronima na kojem će pod ravnanjem maestra Anđelka Igreca, voditelja Ureda za crkvenu glazbu Varaždinske biskupije, nastupiti zborovi „Chorus Angelicus“ i „Via“ iz Varaždina uz soliste Dorotu Ilčić (sopran), Silviju Habunek (sopran) i Luku Šopara (bariton).

„Dani svetog Jeronima“ u Štrigovi bit će okrunjeni svečanom svetom misom. Uz proslavu 1600. obljetnice smrti svetoga Jeronima središnje euharistijsko slavlje će u ponedjeljak 30. rujna s početkom u 11 sati predslaviti prof.dr. don Ivan Bodrožić, profesor patrologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu.