Nastup zbora na internacionalnoj večeri u sklopu Erasmus+ projekta

Zbor „Chorus angelicus“ nastupio je na internacionalnoj večeri u sklopu Erasmus + projekta Stop Dropout, Stop Tear Drops 18.3.2019. u Srednjoj strukovnoj školi Varaždin.

Erasmus+ najveći je program Europske unije, a obuhvaća područje obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta 2014.-2020.

Ovo je druga mobilnost projekta u kojoj je od 18. do 22. ožujka u Varaždinu boravilo trideset učenika i nastavnika škola partnera iz Vilniusa (Litva), Istambula (Turska) i Budimpešte (Mađarska).

Osim za ostvarivanje direktnih ciljeva, ovakve mobilnosti izvrsne su prilike za predstavljanje i upoznavanje kultura raznih zemalja, a time i razvijanje prihvaćanja i tolerancije različitosti, pogotovo kod mladih.

Kako bi posjetiteljima dočarali raznolikost glazbenog izričaja u Hrvatskoj, zbor je izabrao i na internacionalnoj večeri izveo četri upečatljive obrade tradicijskih pjesama iz Hrvatskog Zagorja, Dalmacije, Slavonije i Međimurja.

Iako je petodnevni boravak previše kratak rok za stjecanje nekog dubljeg uvida, nesumnjivo je kako će ovi gosti sa sobom ponijeti neke nove dojmove, slike, okuse, te zahvaljujući i pjevanju zbora- zvukove (melodije) koje će ih trajno podsjećati na našu zemlju.